APIA - Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură


DAJ - Direcții Agricole Județene


OJFIR - Oficii Județene pentru Finanțarea Investițiilor Rurale



Website: vanzareterenuri.madr.ro

      Aplicaţia oferă posibilitatea iniţierii procedurilor prevăzute de Legea nr. 17/2014, respectiv:
- înregistrarea cererilor pentru afişarea ofertelor de vânzare a terenurilor agricole situate în extravilan, inclusiv a documentelor justificative ale vânzătorilor;
- înregistrarea cererilor privind comunicările de acceptare ale ofertelor de vânzare şi documentelor justificative ale preemptorilor;
- înregistrarea cererilor privind oferte de cumpărare şi a documentelor justificative ale potenţialilor cumpărători.
- informaţii despre ofertele de vânzare şi comunicările de acceptare a ofertelor de vânzare
- operaţionalizarea procedurii prin intermediul aplicaţiei de către factorii responsabili în implementarea legislaţiei aplicabile;
- fluxul documentelor între unităţile administrativ teritoriale şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin structura de specialitate sau structurile teritoriale;
- stadiul dosarului şi publicitatea documentelor emise în cadrul acestor proceduri.
      Cererile se înregistrează în aplicaţie de către vânzători, persoane fizice/juridice sau de către reprezentanţii unităţilor administrativ teritoriale în raza cărora se află terenul agricol supus vânzării, la cererea persoanelor interesate.


Website: stocuri.madr.ro

      Sistem informatic pus la dispoziția operatorilor economici din sectorul agroalimentar din România, de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în mod gratuit, care facilitează raportarea stocurilor la produsele agricole și alimentare.


Website: www.anpa.ro

      Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură a fost înfiinţată ca structura responsabilă pentru definirea şi implementarea politicii referitoare la conservarea şi administrarea resurselor acvatice vii, existente în apele maritime şi continentale, acvacultură, procesarea şi organizarea pieţei produselor pescăreşti, structurile de pescuit şi acvacultura.
      Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultura, instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică, se reorganizează prin preluarea Inspecţiei Piscicole şi atribuţiilor în domeniul pescuitului de la Autoritatea de Management Program Operaţional Sectorial pentru Agricultură, Dezvoltare Rurală şi Pescuit, direcţie generală în structura Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi care se ocupă cu coordonarea, implementarea şi gestionarea asistenţei financiare comunitare prin Instrumentele Structurale.


Website: www.anarz.eu

      Agenția Națională pentru Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu" (ANZ), aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), este autoritatea naţională competentă în domeniul zootehnic privind exploatarea, ameliorarea şi reproducţia animalelor, inspecţia de stat în zootehnie, controlul la producătorii şi prim-cumpărătorii de lapte, conservarea şi managementul durabil al resurselor genetice la animale.


Website: www.anif.ro

      Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare s-a înfiinţat ca instituţie publică cu personalitate juridică, finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin reorganizarea Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare. Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare exploatează, administrează, întreţine şi repară amenajările de îmbunătăţiri funciare din domeniul public sau privat al statului, declarate de utilitate publică, potrivit criteriilor stabilite prin Normele metodologice de aplicare a Legii îmbunătăţirilor funciare.
      Amenajările de îmbunătățiri funciare aflate în administrarea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare se compun din:
- Lucrările din amenajările de irigații care cuprind prize, stații de pompare de bază inclusiv cele reversibile, stații de repompare, canale și conducte de aducțiune, transport și distribuție a apei de irigații până la stațiile de pompare de punere sub presiune inclusiv construcțiile hidrotehnice și instalațiile aferente, stațiile de pompare de punere sub presiune, rețele interioare de irigații formate din conducte, construcțiile hidrotehnice și instalațiile aferente, lucrări de alimentare și evacuare a apei din orezării.
- Lucrările din amenajările de desecare cu evacuare prin pompare și/sau gravitațională care cuprind canale colectoare, principale, secundare, canale de desecare de ordin inferior (terțiare) cu stațiile de pompare și construcțiile hidrotehnice aferente și rețeaua de drenaj subteran compusă din drenuri absorbante și colectoare.
- Lucrările din amenajările pentru combaterea eroziunii solului, care cuprind lucrări de combatere a eroziunii de adâncime prin baraje, traverse, praguri, consolidări de mal, ziduri de sprijin, plantații antierozionale a eroziunii de suprafață prin terase, benzi și fâșii în ierbate, valuri de pamânt și lucrări de evacuare a apei prin captări izvoare, drenaj închis canale (de coastă, marginale), debușee și construcțiile hidrotehnice (căderi, podețe) aferente.


Website: www.ansvsa.ro

      Autoritatea de reglementare în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranţa alimentelor are misiunea de a realiza protejarea sănătăţii de-a lungul întregului lanţ alimentar – adică în fiecare etapă a procesului de producţie, de la fermă la consumator –, prevenind contaminarea alimentelor şi promovând igiena alimentară şi informarea transparentă a consumatorilor cu privire la alimente şi sănătatea şi bunăstarea animalelor.


Website: www.asnacp.eu

      Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor (AASNACP) este instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, finanţată de la bugetul de stat, aflată în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), fiind autoritatea de reglementare și control în domeniul intervențiilor active în atmosferă și având următoarele obiective:
- Managementul activităților de intervenţii active în atmosferă și asigurarea implementarii Programului de realizare a Sistemului naţional antigrindină şi de creștere a precipitațiilor (SNACP)
- Inovare tehnologică pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice prin intervenții active în atmosferă
- Combaterea locală a căderilor de grindină prin exploatarea infrastructurii operaționale din cadrul SNACP


Website: www.onvpv.ro

1. DEALU MARE: Cojocaru Bogdan Adrian, 0752.100.994, bogdan.cojocaru [@] onvpv.ro / Radu Mihaela, mihaela.radu [@] onvpv.ro
- Județe arondate: Prahova, Buzău, Giurgiu, Dâmbovița, Ilfov, Municipiu București.
2. OLTENIA: Genoiu Cătălin, 0752.100.989, catalin.genoiu [@] onvpv.ro / Genoiu Elena, 0752.100.411, elena.genoiu [@] onvpv.ro
- Județe arondate: Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți, Teleorman, Vâlcea, Argeș.
3. BANAT: Heizer Mirela, 0752.100.986, mirela.heizer [@] onvpv.ro
- Județe arondate: Timiș, Caraș-Severin, Arad.
4. TÂRNAVE: Aldea Florin, 0752.100.987, florin.aldea [@] onvpv.ro
- Județe arondate: Cluj, Sibiu, Alba, Hunedoara, Harghita.
5. IAŞI: Petrea Traian, 0752.100.992, traian.petrea [@] onvpv.ro / Petrea Gabriela, 0752.300.707, gabriela.petrea [@] onvpv.ro
- Județe arondate: Iași, Botoșani, Vaslui, Neamț.
6. VRANCEA: Anghelache Gheorghe, 0752.100.981, gheorghe.anghelache [@] onvpv.ro / Vasilache Stan, 0752.100.983, stan.vasilache [@] onvpv.ro
- Județe arondate: Vrancea, Bacău.
7. GALAŢI: Oancea Vasile, 0752.100.982, vasile.oancea [@] onvpv.ro
- Județe arondate: Brăila, Galați.
8. TULCEA: Vlad Ioan, 0752.100.985, ioan.vlad [@] onvpv.ro
- Județe arondate: Tulcea.
9. CONSTANŢA: Nicolae Ionuţ, 0752.100.979, ionut.nicolae [@] onvpv.ro
- Județe arondate: Constanța, Ialomița.
10. SĂLAJ: Burdea Remus, 0752.300.084, remus.burdea [@] onvpv.ro
- Județe arondate: Sălaj, Maramureș, Mureș, Bistrița-Năsăud.
11. SATU MARE: Portik Renata, 0752.300.093, renata.portik [@] onvpv.ro
- Județe arondate: Satu Mare, Bihor.


Website: domeniilestatului.ro

      Agenţia Domeniilor Statului, instituţie publică cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, este instituţia specializată ce realizează privatizarea societăţilor comerciale cu profil agricol, constituite în conformitate cu Legea nr. 15/1990 şi arendarea şi concesionarea terenurilor cu destinaţie agricolă proprietate publică şi privată a statului, administrate de aceste societăţi.


Website: fgcr.ro

      Fondul de Garantare a Creditului Rural FGCR are ca obiect de activitate asumarea de angajamente de garantare si emiterea de garantii, inclusiv pe seama fondurilor publice puse la dispozitie în principal de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in scopul realizarii productiei agricole si piscicole de catre fermieri si procesatorii de produse agricole, a investitiilor in agricultura, acvacultura precum si implementarea proiectelor co-finantate din Programul National de Dezvoltare Rurala si Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime, având următoarele obiective:
- Facilitarea accesului la finantare al producatorilor agricoli privati si procesatorilor privati de produse agricole;
- Facilitarea obtinerii de catre beneficiarii publici ai FEADR a avansurilor necesare implementarii investitiilor prevazute in contractele de finantare nerambursabila incheiate cu AFIR;
- Sprijinirea absorbtiei fondurilor europene alocate Romaniei prin PNDR, POPAM;
- Sprijinirea consolidarii exploatatiilor agricole si dezvoltarii mediului rural;
- Stimularea dezvoltarii pietei funciare.
Programe:
- Garantii dedicate fermierilor "DE CINCI ORI SUBVENTIA"
- Garanții componenta RURAL PLUS și AGRO PLUS din cadrul schemei de ajutor de stat IMM PLUS
- Creditul FERMIERULUI
- Garantii in cadrul Subprogramului AGRO IMM INVEST
- Garantii in cadrul programului RURAL INVEST
- Garantii acordate pentru creditele dedicate finantarii capitalului de lucru
- Garantii acordate pentru creditele dedicate finantarii capitalului de lucru pe baza adeverintelor emise de APIA
- Garantii acordate pentru creditele dedicate finantarii investitiilor beneficiarilor publici ai PNDR
- Garantii acordate creditelor dedicate finantarii proiectelor beneficiarilor privati ai PNDR, POPAM si PAC
- Scrisori de garantie in favoarea AFIR pentru obtinerea avansului – beneficiari publici
- Garantii acordate pentru creditele dedicate finantarii investitiilor in domeniul agricol si al acvaculturii fara finantare din PNDR si POPAM
- Garantii acordate pentru creditele dedicate achizitiei de teren agricol
- Garantii dedicate fermierilor "DE TREI ORI SUBVENTIA"
- Garantii componenta RURAL INVEST si AGRO IMM INVEST – PROGRAM IMM INVEST PLUS
- Garantii pentru credite de valori reduse (de maxim 1.000.000 lei), cu grad de acoperire cu garantii mai mic de 100%